1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПП Обединени земеделци: Промените в кабинета трябва да бъдат последвани от промяна в политиката

ПП Обединени земеделци: Промените в кабинета трябва да бъдат последвани от промяна в политиката

Днес България се нуждае от продължаване на реформите, заявяват от партията

Промените в кабинета трябва да бъдат последвани от промяна в политиката и приоритетите на управляващите. Днес България се нуждае от продължаване на реформите, от ускорено повишаване на доходите и създаване на условия за устойчиво развитие на българската икономика.

Под претекст за строга финансова дисциплина, вицепремиерът в оставка Симеон Дянков настояваше за орязване на бюджета в редица сектори, сред които и българското земеделие. Това се отрази негативно на икономиката на страната.

Като финансов министър Симеон Дянков не оправда очакванията на дребния и средния бизнес, който не получи необходимата държавна подкрепа в тежкия период на кризата. Доходите на нашите сънародници продължават да се сриват след бума на високите сметки за ток и парно. С протестите, които заливат страната, българските граждани казват „Не” на монополите и на техните покровители в няколко български правителства.

Обединени земеделци настояват управляващите да демонстрират категорична воля за борбата с монополите и олигархията. Българските граждани трябва да усетят реална промяна в работата на институциите, и най-вече по отношение на контрола и регулацията. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.