1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПП Обединени земеделци: Референдумът за "Белене" е предизборен популизъм

ПП Обединени земеделци: Референдумът за "Белене" е предизборен популизъм

Дори централата да е частна, грижата за ядрената безопасност е на държавата

Провеждането на референдум по въпрос, който изисква високи компетенции като строителство на ядрена мощност, на практика се явява предизборен популизъм от страна на социалистите и в същото време е бягство от отговорност от страна на управляващите. Това заяви на пресконференция в Пловдив днес, 5 октомври, председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева.

Този въпрос е от компетенцията на българското правителство и то трябва да носи отговорност за взетото решение, е позицията на ПП Обединени земеделци.

„В коя друга държава биха провеждали референдум за строителство на ядрена мощност при липса на яснота за потенциалния инвеститор, за себестойността на проекта, за реалната цена на произвежданата енергия и при трудно прогнозируем пазар?!”, изрази недоумение Ставрева.

Категоричната позиция на ПП Обединени земеделци е, че България трябва да има независима енергийна политика и преди всичко да инвестира в подобряване на енергийната ефективност.

"Не можем да подкрепим проект, който ще повиши енергийната зависимост на България", заявиха от партията през изминалата седмица в декларация по казуса „Белене”.

"Дори централата да е частна, грижата за ядрената безопасност е на държавата", почерта отново днес Петя Ставрева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.