1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПП Обединени земеделци се обяви срещу опитите за реабилитация на тоталитарната държава

ПП Обединени земеделци се обяви срещу опитите за реабилитация на тоталитарната държава

Директното назоваване на фактите от историята ще помогне да бъдат пресечени и опитите за реабилитация на българския репресивен режим

В България трябва да има музей, който да показва истинското лице на тоталитарната държава у нас в периода 1944-1989 година. Макар и закъсняло с повече от 20 години, неговото създаване ще покаже на младите хора истинската същност на комунизма, откраднал живота на няколко поколения българи, посочват от ПП Обединени земеделци в изявление до медиите.

Една постоянна експозиция за безвремието, продължило 45 години в нашата страна, ще помогне да бъдат изтрити белите петна в българската история – за репресиите срещу земеделците, срещу демократите, срещу инакомислещите, за гоненията срещу църквата и други позорни факти от времето на социализма.

Отварянето на досиетата, което също беше драстично забавено в сравнение с други бивши соцдържави, е само началото. Необходимо е пълно изследване и разобличаване на същността на комунизма и неговата репресивна машина. Така обществото ще узнае истината, необходима, за да добие имунитет срещу тоталитарната държава и да не позволява това отново да се случва.

Директното назоваване на фактите от историята ще помогне да бъдат пресечени и опитите за реабилитация на българския репресивен режим, които в последно време наблюдаваме.

Такива са и честването на 100-годишншната от рождението на диктатора Тодор Живков, и отбелязването на дейността на неговата дъщеря Людмила Живкова. Техни автори са представителите на същия този репресивен режим, чиято цел явно е да направят друг, тенденциозен прочит на историята, който да заличи истинското лице на тоталитарната държава.

Реализирането на подобни сценарии е антидемократично и нагъл опит за подмяна на истината за комунистическия режим! Това не се вписва във философията на Европейския съюз, от който България е част.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.