1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Правителството обсъжда финансиране на проекти по три ОП

Правителството обсъжда финансиране на проекти по три ОП

То ще проведе последното си заседание за годината

Правителството ще проведе последното си заседание за годината. Очаква се министрите да дадат разрешение чрез Българската банка да се кредитират проекти по оперативните програми "Транспорт", "Околна среда" и "Регионално развитие", предаде БНР.

На Банката за развитие ще могат да разчитат получателите на евросредства, които имат проблеми с осигуряването на собствено финансиране. По правило Евросъюзът осигурява основаната част от парите, нужни за различните проекти, но трябва и съфинансиране.

Финансовата институция пък ще използва средствата от кредитното споразумение между България и Европейската инвестиционна банка.

Очаква се министрите да обсъдят и преструктуриране на заем от Международната банка за възстановяване и развитие, така че средствата да могат да се използват за завършване на язовирите "Нейковци", "Пловдивци" и "Луда Яна".

Очаква се правителството да обсъди още и законопроект, който предвижда до 2020-а година 16 на сто от енергията за крайно потребление да бъде от възобновяеми източници. Със закона се цели създаването на условия за постигане на устойчива и конкурентна енергийна политика.

 

Етикети МС, заседание, ОП
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.