1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Правителството отпусна допълнителни средства по програми на МЗХ

Правителството отпусна допълнителни средства по програми на МЗХ

Част от средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и/или от икономии на централния бюджет за 2010 г.

Правителството отпусна 4 млн. лв. допълнително на Министерството на земеделието и храните за тази година, съобщиха от правителствената информационна служба. Два милиона лева от тях ще бъдат изразходвани за дължими плащания към закритата Изпълнителна агенция по хидромелиорации към „Напоителни системи” ЕАД. Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и/или от икономии на централния бюджет за 2010 г.

Другите два милиона лева са за осигуряване изпълнението на мерките по Програмите за надзор и ликвидиране на болестите по животните.

Тези средства са за сметка на намаляване на трансфера от Републиканския бюджет за Държавен фонд „Земеделие” и ще бъдат преведени по бюджета на МЗХ за 2010 г., чийто второстепенен разпоредител с бюджетни кредити е Национална ветеринарномедицинска служба. Неин е ангажиментът по изпълнение на Програмите за надзор и ликвидиране на болестите по животните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.