1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предлагат д-р Венцеслава Тасева да заеме директорския пост на БАБХ

Предлагат д-р Венцеслава Тасева да заеме директорския пост на БАБХ

Снимка:

Ще бъдат назначени и още двама заместници в агенцията

Министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков предлага зам.-директора на Българската агенция по безопасност на храните д-р Венцеслава Тасева да заеме овакантения директорски пост, след като Йордан Войнов подаде оставка, предаде Агенция “Фокус”. Станков съобщи, че ще бъдат назначени и още двама заместници в агенцията, но остави на премиера Марин Райков да ги обяви.

Припомняме, че Войнов подаде оставка заради скандално известния договор за санитарния контрол и таксата “Дезинфекция” на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово, който беше прекратен в началото на този месец. По-късно прокуратурата се самосезира и в момента тече проверка. Във връзка със случая Райков препоръча Войнов да бъде отстранен от длъжност, след което той депозира оставката си.

В разпространено до медиите изявление бившият директор на агенцията по храните коментира, че още когато Иван Станков е станал министър от служебното правителство е изявил готовност да се оттегли, но министърът е посочил, че не желае да променя ръководството на агенцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.