1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предлагат Десислава Танева за министър на земеделието и храните

Предлагат Десислава Танева за министър на земеделието и храните

Снимка:

Николина Ангелкова ще бъде министър на туризма

Лидерът на ГЕРБ и кандидат за премиер Бойко Борисов обяви състава на предложеното правителство след разговори с президента Росен Плевнелиев, пише vesti.bg.

В окончателният вариант за структура и състав на правителството Бойко Борисов ще предложи на парламента Десислава Танева за министър на земеделието и храните. В момента Танева е народен представител в 43-то НС, избрана от Сливен. Танева бе народен представител в 41 и 42-ото НС. В мандата на 41-ия парламент тя оглавява тогавашната Комисия по земеделие и гори към Народното събрание, а в 42 бе член на Комисията по земеделието и храните.

Николина Ангелкова ще бъде министър на туризма. В служебното правителство на Близнашки тя беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. През 2011 г. Ангелкова е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, а до 2013 г. е зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресор европейски въпроси, връзки с международните институции, европейско териториално сътрудничество и стратегическо планиране на регионалното развитие.

За министър на околната среда ще бъде предложена Ивелина Василева. Тя е народен представител от ГЕРБ в 43-тото НС. Василева е филолог по образование и специалист по управление на проекти. Тя беше и зам.-кмет на Бургас по въпросите на евроинтеграцията. При сформиране на правителството на ГЕРБ Василева стана зам.-министър на околната среда и водите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.