1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Председателят на Борда на директорите на „Напоителни системи” е отстранен

Председателят на Борда на директорите на „Напоителни системи” е отстранен

Снимка:

Срещу Георги Харизанов има повдигнато обвинение за присвояване на 50 хил. лв. през 2001 г.

Отстраниха председателя на Борда на директорите на „Напоителни системи” Георги Харизанов. Това съобщи за агенция „Фокус” земеделският министър Мирослав Найденов.

Причина за отстраняването е повдигнато обвинение на Харизанов в края на месец януари във връзка с дело, което е от 2001 г. За случая е информиран премиерът Бойко Борисов. Днес на заседание на Борда на директорите на „Напоителни системи” ще бъде взето решение по какъв начин и кой ще поеме ръководството.

„След като информирах и премиера, и по предложение на самия Харизанов, той ще бъде отстранен от длъжността председател на Борда на директорите на „Напоителни системи” до приключване на предварителното следствие", обясни министър Найденов. „Ще събера Борда на директорите още утре, за да може да се прецени по какъв начин и кой ще поеме ръководството на „Напоителни системи”, каза министърът.

Повдигнато обвинение на Георги Харизанов е свързано с предишна негова месторабота през 2001 г. „Аз не мога да коментирам, не съм запознат с подробности по това нещо. Все пак, за да няма съмнение по отношение на дейността на „Напоителни системи”, да може да работят в спокойна обстановка и то точно при тези форсмажорни обстоятелства, смятаме, че това е най-правилното нещо”, допълни министър Найденов.

Георги Харизанов бе освободен, за да не се създаде напрежение в системата, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в предаването „Тази сутрин” на бТВ. Срещу Харизанов има повдигнато обвинение за присвояване на 50 хил. лв. през 2001 г. Министър Найденов изрази недоумение, защо това обвинение се повдига 11 години след случилото се. „Надявам се компетентните органи да си свършат работата”, коментира той. По думите на министъра Георги Харизанов се е справял добре с работата си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.