1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Представят проект за заповед на защитена зона «Бяла река»

Представят проект за заповед на защитена зона «Бяла река»

Тя е част от Европейската екологична мрежа „НАТУРА 2000” по Директивата за птиците

 

Среща с обществеността за представяне на проект за заповед на защитена зона «Бяла река», ще проведат експерти от регоналната екоинспекция. Тя е част от Европейската екологична мрежа "НАТУРА 2000" по Директивата за птиците.

На 24 април от 10.30 часа в конферентната зала на община Крумовград ще се проведе среща със заинтересованите страни за обсъждане на предложените ограничения в проекта на заповед за обявяване на защитена зона «Бяла река».

Мястото от "НАТУРА 2000" обхваща част от землищата на села от Ивайловградска и Крумовградска общини. В Ивайловградско земи от селата Белополяне, Долно и Горно луково, Гугутка, Кондово, Мандрица, Меден бук, Одринци и други са включени в защитената зона. От община Крумовград в «Бяла река» попадат част от землищата на селата Аврен, Горни и Долни юруци, Черничево, Тинтява и Стражец.

В границите на защитена зона «Бяла река» се поставят ограничения върху разораването и залесяването на ливадите, пасищата и мерите в нея. Забранено е извършването на дейности, които водят до отводняване или пресушаване на мочурища и естествени водни обекти, както и извършването на корекции на речни корита и промяна на хидрологичния им режим.

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.