1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предстои Аграрен съвет в Люксембург на 11 и 12 октомври

Предстои Аграрен съвет в Люксембург на 11 и 12 октомври

На 11-ти и 12-ти октомври аграрните министри от Европейския съюз ще се съберат на поредната си среща, този път в Люксембург. В дневния ред са включени редица точки, отнасящи се до селското стопанство и до рибарството.
На базата на предложенията, направени от Европейската комисия, Аграрният съвет ще обсъди квотите за риболов в Балтийско море. Предвидени са и дискусии относно възможностите за работа на рибарите от съюза във водите на Норвегия и на Великобритания. Министрите ще обменят и мнения за позицията на Европейския съюз при предстоящата в средата на ноември годишна среща на Международната комисия за опазване на атлантическата риба тон. 
 
По темата селско стопанство ще се обсъждат въпроси, свързани със стратегическите планове, необходими за новата Обща селскостопанска политика за периода от 2023-та до 2027 година. Всяка страна трябва да изготви такъв план, а целите му трябва да отговарят на поставените в ОСП задачи.
 
Дебати ще има и за пакета "Готови за 55", представен от Брюксел това лято. Става дума най-вече за приноса на селскостопанския и горския сектор за постигане на целта до 2030 година вредните емисии да бъдат намалени с 55%.
 
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.