1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предстои създаването на работна група по туризъм между България и Черна гора

Предстои създаването на работна група по туризъм между България и Черна гора

Страните ще насърчават сътрудничеството между националните си туристически институции

Министерският съвет одобри проект на междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на туризма между България и Черна гора. По силата на споразумението ще бъде създадена съвместна работна група по туризъм, която ще следи за изпълнението на договореностите, ще оценява резултатите и ще изготвя препоръки.

Правителствата на двете държави са убедени, че туризмът е от голямо значение за цялостното им икономическо развитие. Те ще развиват и укрепват сътрудничеството си в сектора с акцент върху историята и културата. Страните ще насърчават сътрудничеството между националните си туристически институции, както и между предприятията и браншовите туристически организации и асоциации с цел да се развива комуникацията между туристически агенции, туроператори и авиокомпании.

Споразумението предвижда взаимно участие в международни изложения, панаири, конференции и семинари, обмен на информация, инициативи за обучение на човешките ресурси, сътрудничество в рамките на Световната организация по туризъм и др. Двете страни ще насърчават и партньорството си по отношение подписването на договори и споразумения между държавни или частни организации за прилагането на проучвания и проекти в туризма. Ще се организират също двустранни учебни посещения на експерти, учени и представители на медии, взаимно ще се предоставят консултантски услуги и ще се насърчават контактите между организациите, ангажирани с научни изследвания.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.