1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Предвиждат субсидии за дребните и средните земеделски производители

Предвиждат субсидии за дребните и средните земеделски производители

Снимка:

Мярката е залегнала в програмата на правителството

Дребните и средните земеделски производители може да получават субсидия от по 1500 евро годишно, съобщи говорителят на Висшия съвет на БСП и министър на отбраната Ангел Найденов, цитиран от БТА.

Мярката е залегнала в програмата на правителството, която тази седмица ще се приема от Министерски съвет и парламента. В програмата има специален раздел за развитието и подкрепата на селското стопанство.

Правителството на БСП планира мерки за насърчаване на малките производители, коментира в Перник Найденов. Един от приоритетите в селското стопанство ще бъде и биоземеделието. Специално внимание ще се насочи към зеленчукопроизводството, трайните насаждения и малките ферми.

Досега субсидиите в земеделието са били повече в полза на едрите фермери. Идеята на правителството е да се приложат различни критерии за субсидиране на малки и средни ферми, подчерта Найденов.

Той припомни, че предприетите комплексни проверки от Българската агенция за безопасност на храните, НАП и МВР по борси и тържища са дали резултат за пресичане на контрабандата и увеличаване на събираемостта на налозите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.