Премиерът Борисов и министър Василева откриха модернизираната пречиствателна станция на Казанлък

Снимка:

Общо 37 млн. лв. са инвестирани по ОПОС 2007-2013 в община Казанлък

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Казанлък Галина Стоянова откриха реконструираната и модернизирана градска пречиствателна станция за отпадъчни води на града. Десетки милиони левове се вливат в села и градове в цялата страна по европейски проекти, след като година и половина беше нулева за България в това отношение, заяви премиерът при откриването на обекта.

Пречиствателната станция решава всички екологични проблеми, модернизацията е извършена по много добър инженерен начин. Пречистват се отпадъчните води, премахват се неприятните миризми, опазва се река Тунджа, каза Василева. Общо 37 млн. лв. са инвестирани по ОПОС 2007-2013 в община Казанлък. Министърът похвали екипа на общината и кметицата Галина Стоянова, показали добра административна практика, довела до крайния резултат.

Този проект, втори за водния цикъл на Казанлък е насочен към модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води. По ОПОС 2007-2013 общината изпълни и първи етап на водния цикъл, чрез който жителите на кв. „Христо Ботев“ вече разполагат с близо 7 км новоизградена канализационна и рехабилитирана водоснабдителна мрежа.

Проектът, на обща стойност 22 695 646 лв. е ключов за подобряването на ВиК услугите в района. С изпълнението му Казанлък разполага в момента с най-модерната пречиствателна станция за отпадъчни води в страната.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.