Затварянето на предприятия става на базата на въвеждане на ХАСЕП система, добрата производствена практика, ново строителство
Директорът на НВМС доц. Жеко Байчев съобщи, че преструктурирането на предприятията в хранително-вкусовата промишленост е почти на финала.
Затварянето на предприятия става на базата на въвеждане на ХАСЕП система, добрата производствена практика, ново строителство и т.н., поясни доц. Байчев.
Вече има изготвен график за финализиране на преструктурирането, който е представен на Европейската комисия. През месец септември трябва да се подаде точен регистър на предприятията, които ще работят. Байчев обясни още, че за да се контролира качеството на продуктите, те трябва да имат БГ-номер, който съответства на предприятието и чрез който могат да се подават оплаквания за качеството.
По Програма ПРООН в България ще се финансират проекти на стойност 4 млн. щ.д.
12 лева такса ще плащат притежателите на колесни трактори и самоходни шасита при технически прегледи
Преработватели ще търсят инвестиции за животновъдството
Определяме качеството на месото по европейските стандарти на (S)EUROP
България предприе стъпки за присъединяване към Европейската конвенция за защита на животните
Колегиумът на МЗГ прие десет наредби във ветеринарната област
Програма "Лидер+" - една от осите, на които ще се крепи родното земеделие
Нихат Кабил ще участва в заседание на Специалния комитет по селско стопанство към Съвета на ЕС
Семинар за ангажиментите към ЕС в областта на ловното стопанство
Закриха двудневния семинар, посветен на новата политика за развитието на селските райони
На 4.10 министърът на земеделието и горите ще открие семинар по проект в областта на агроекологията
Министър Нихат Кабил откри винарската изба "Шато ветровитите хълмове" в Сливенските минерални бани
Международна работна среща по проект "горска мрежа" ще се проведе на 19 и 20 септември
МЗГ започва прилагане на процедура за лицензиране вноса на земеделски продукти с произход от ЕС
Започва реализацията на два проекта по Програма ФАР в областта на земеделието