1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. През есента ЕК ще реши как да действа по отношение на българското земеделие

През есента ЕК ще реши как да действа по отношение на българското земеделие

 

Европейската комисия (ЕК) ще реши как да действа и дали да се вземат някакви мерки по отношение на българското земеделие "по някое време през есента".
   
В момента се обработват сведенията за състоянието на българското селско стопанство след приемането на България в Европейския съюз, събрани по време на неотдавнашното посещение на група експерти в България. От изводите, които ще се направят, зависи дали ще бъдат взети някакви мерки. Това е казал източник от Европейската комисия, пожелал да остане анонимен.
   
Като подчерта, че в момента не може да се говори за някакви конкретни мерки, тъй като оценката на събраните сведения е в ход и далеч не е приключила, източникът все пак припомни, че сред възможните мерки е и задействане на предпазна клауза за българското селско стопанство.
   
"Ако се реши да бъде наложена предпазна клауза, това би означавало, че могат да бъдат задържани една четвърт от средствата, които Европейският съюз трябва да отпусне на България за развитие на земеделието", припомни същият източник от Комисията, пожелал анонимност./bgnewsroom

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.