1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. При получаването на пари по САПАРД може би е имало лобиране

При получаването на пари по САПАРД може би е имало лобиране

Фермер смята, че някои депутати са били “парцелирали” страната

В столичен всекидневник е публикуван материал за Пламен Моллов – зам.-председател на парламентарната комисия по земеделие и гори и председател на Лозаро-винарската камара. В публикацията недвусмислено се казва, че депутатът определено има връзка с отпускането на средства по програма САПАРД на Асеновградската изба в размер на 1,5 млн. евро за изграждането на мощности и за създаването на лозови насаждения. По този повод г-н Моллов коментира, че в процедурата не е имало никакво нарушение и финансирането на фирмата по предприсъединителната програма няма нищо общо с факта, че съпругата му е неин служител.

Председателят на парламентарната група на НДСВ е признал, че е давал специализирани съвети на асеновградската изба, която е спечелила няколко проекта по САПАРД, но тази негова дейност не е довела до лична материална облага. Опитният политик е уточнил, че не само не се срамува, че е помагал с експертния си опит, а се гордее с това, че неговата област Пловдив е първенец по усвояване на средства от САПАРД.

Според фермера Петър Касев, това доказвало, че някои депутати са били “парцелирали” райони от страната и само с тяхно съгласие е било възможно да се спечели финансиране по предприсъединителната програма.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.