1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. При проверките, които ще се направят някои предприятия може да бъдат затворени

При проверките, които ще се направят някои предприятия може да бъдат затворени

 

"Като страна-член на ЕС вече прилагаме всички директиви и регламенти, така че при проверките, които ще бъдат направени винаги може да се получи някои предприятия да бъдат затворени, но това не значи, че те ще бъдат затворени завинаги". Това заяви министърът на земеделието Нихат Кабил. "Всички предприятия ще бъдат уязвими, но специално при млекопреработвателните задължението на държавата към всички млекопроизводители във връзка с направената структурната реформа е в посока на изчистване и на доизграждане на целия път на млякото. Във връзка с бурното развитие на преработвателната промишленост изчистването на този път започна много ускорено отзад напред", заяви Нихат Кабил.
Министърът на земеделието съобщи още, че оттук нататък основното предизвикателство занапред ще бъде в двата основни елемента на този път: "Растениевъдството със самото животновъдство по отношение на всички критерии за отглеждане при добро здравословно състояние на животните, както и критериите за чистота на млякото; и самият процес на изкупуването и транспортирането на млякото", поясни Кабил.
"Във връзка с решението на Комитета по хранителната верига в Брюксел при вноса на старото месо, което е направено в нашата страна, имаме право или след неговата преработка да го изнесем в трети страни, или то да бъде преработено и оставено за консумация в нашата страна", заяви Нихат Кабил./focus-news.net

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.