1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приемането на проекти по ПРСР спира временно?

Приемането на проекти по ПРСР спира временно?

Сдружения на зеленчукопроизводителите са полезни

 

Вицепремиерът Меглена Плугчиева е предложила на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) да спре временно приема на проекти за еврофинансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) заради "затрупаната от работа администрация". Това съобщение Плугчиева направи по време на посещението си в свинекомплекс и кожарска фабрика в с. Голямо Враново, Русенско.

По програмата са внесени повече от 6000 проекта и, за да се обработят всички, е необходимо временно прекратяване на приема. По думите й, това ще стане за период от три месеца.

На срещата с Меглена Плугчиева фермерите са се оплакали именно от това, че Разплащателната агенция бави разглеждането и одобряването на проектите им по ПРСР, както и че заради блокирането на 140-те милиона по четири мерки на САПАРД все още не са им възстановени средства.

По-рано вицепремиерът се срещна и със зеленчукопроизводители от град Сливо поле. Пред тях тя представи идеята си за създаване на сдружения на зеленчукопроизводителите с цел ползване на допълнителни субсидии от европейските фондове. Също така Плугчиева е за „намаляване на директния внос на зеленчуци и плодове от страни, които не са членове на ЕС”.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.