1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приключи кампанията за разясняването на подхода Лидер

Приключи кампанията за разясняването на подхода Лидер

 

Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС) успешно приключи провеждането на информационна кампания в няколко региона, сред които и Плевен, под мотото "Възможности за развитие на селските райони в България: политиката на Европейския съюз и прилагането на подхода Лидер". Инициативата беше част от проект "Селска мрежа и Лидер", осъществяван съвместно от Министерството на земеделието и горите, Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и ФРМС.
Екипи от представители на Министерството на земеделието и горите, експерти от проект "Устойчиво развитие на селските райони" на аграрното министерство и ПРООН и представители на вече съществуващи местни инициативни групи в страната представиха новата политика на Европейския съюз относно бъдещето на селските райони, както и практическа информация относно прилагането на подхода Лидер, изграждането и укрепването на местните инициативни групи (МИГ) и ролята на местните общности в този процес.
И след края на информационната кампания обаче остава в сила конкурсът за лого на Националната селска мрежа на България. Ще припомним, че в рамките на проект "Селска мрежа и Лидер" аграрното министерство, ПРООН и ФРМС, беше обявен конкурс за лого на Национална селска мрежа - България (НСМ).
Знакът трябва да олицетворява мисията на българската селска мрежа, тоест да обедини заинтересованите от селското развитие организации и институции на всички нива - местни, регионални и национални НПО и техните мрежи, съществуващите и новите местни инициативни групи, национални и регионални сдружения на общините, НПО в областта на устойчивото местно и селско развитие, сдружения на производители, браншови организации и асоциации. С посланието си логото трябва да подкрепя интегрираното развитие на селските райони./posredniknews.com

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.