1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приключиха първите конкурси за избор на директори на РДГ-та и Дирекции на Природни паркове

Приключиха първите конкурси за избор на директори на РДГ-та и Дирекции на Природни паркове

На 20 декември 2011 г. бяха обявени процедури за четири длъжности

Вече са ясни резултатите от проведените конкурси, открити със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите. На 20 декември 2011 г. бяха обявени процедури за четири длъжности „директор на Регионална дирекция по горите” съответно за Берковица, Бургас, Русе, София и четири длъжности за „директор на Дирекция на природен парк” – „Шуменско плато”, „Врачански балкан”, „Русенски Лом” и „Витоша”.

След приключване на двата етапа от конкурсите, класиралите се на първо място кандидати за длъжността „директор на Регионална дирекция по горите” (РДГ) са:

  • За РДГ – Берковица на първо се място се класира инж. Сашко Миленов Каменов.
  • За РДГ – Бургас на първо място се класира инж. Стоян Йордан Терзиев
  • За РДГ – Русе на първо място се класира инж. Севдалина Иванова Димитрова
  • За РДГ – София на първо място се класира инж.  Росен Савов Попсавов

Класиралите се на първо място кандидати за длъжността „директор на Дирекция на природен парк” (ДПП), след приключване на двата етапа от конкурсите са:

  • За ДПП „Врачански балкан” на първо се място се класира инж. Николай Петров Ненчев
  • За ДПП „Русенски Лом” на първо се място се класира инж. Милко Сотиров Белберов
  • За ДПП „Витоша” на първо се място се класира Снежана Ивайлова Петрова
  • За ДПП „Шуменско плато” по предложение на комисията конкурсната процедура ще бъде закрита, поради липсата на успешно класиран кандидат.

Всички кандидати, които са класирани на първо място след провеждането на конкурсите са от системата на горите, с лесовъдско образование и дългогодишен опит.

Конкурсите се провеждат на два етапа. Първият етап включва разглеждане на документи и допускане на кандидатите, отговарящи на условията. Вторият етап включва провеждане на тест и събеседване. Явилите се на конкурса трябва да са запознати и с нормативната уредба в областта на горското и ловното стопанство, трудовите правоотношения, обществените поръчки. Кандидатите за длъжността „директор” трябва да представят пред изпитната комисия и своята визия за развитието на съответната регионална дирекция или природен парк.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.