1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приключва проекта за изграждането на част от Интегрираната система за администриране и контрол /ИСАК/

Приключва проекта за изграждането на част от Интегрираната система за администриране и контрол /ИСАК/

 

Приключването на проекта за изграждането на част от Интегрираната система за администриране и контрол /ИСАК/, бе обявено по време на работната среща във Виена на зам.-министрите Бюрхан Абазов и Димитър Пейчев със зам.-министъра на Федералното министерство на селското и горското стопанство, околната среда и водното стопанство Андре Рупрехер.

В края на м. март т.г. бе подписано допълнение към Споразумението от 2004 г. между МЗГ и австрийското земеделско министерство за стартиране на проект между двете министерства за изграждане на част от ИСАК и предоставяне на австрийски хардуер, софтуер и практически опит в тази насока. Те са предоставени на ДФ “Земеделие” и е осъществено тестване на системата с български данни.

Австрийската Разплащателна агенция е на първо място сред разплащателните институции в страните - членки на ЕС по ефективно управление и бързо изплащане на земеделските субсидии, което е основната причина за избора на страната ни да приложи опита при изграждането на българската разплащателна агенция, което е един от приоритетите в аграрния ни сектор.

По време на срещата, зам.-министър Андре Рупрехтер изрази задоволството си от ползотворното сътрудничество между двете министерства и увери колегите си от българска страна, че ще продължи и за в бъдеще двустранното сътрудничество.

По време на посещението си зам.-министрите Абазов и Пейчев посетиха Окръжната земеделска камара в Корнойбург, където се срещнаха с директора на камарата Ханес Шмид, който представи структурата и организацията й. В Австрия Окръжната земеделска камара осъществява контакт с фермерите, приемането, предаването и електронното подаване на заявките за кандидатстване.

От септември 2005 г. стартира реализацията на още два проекта с австрийско участие в областта на контрола на вината и развитие на селските райони.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.