1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Пристигат овце като дарение от Франция

Пристигат овце като дарение от Франция

 

Меморандум за развитие и подпомагане на свиневъдството и месопреработката в България ще подпишат в петък - 26 ноември, министър Мехмед Дикме и председателите на Съюза на свиневъдите Галя Бъчварова и Асоциацията на месопреработвателите Костадин Чорбаджийски.

На пресконференция веднага след подписването на документа министър Дикме ще представи данни за производството, преработката и пазара на свинско месо в страната.

Първата партида от 218 овце и 25 коча от френската месодайна порода “Мутон Шароле” вече пристигна в България, съобщи директорът на Дирекция “Животновъдство” в МЗГ Цветан Димитров. Животните са настанени в Института по планинско животновъдство и земеделие в гр. Троян за едномесечна карантина, след което ще бъдат разпределени в областите Видин и Търговище.

Овцете са дарение от Министерството на селското стопанство и рибарството на Република Франция и са предназначени да стимулират развитието на специализираното месодайно овцевъдство в областите Видин и Търговище. През пролетта на идната година се очаква да бъдат доставени и останалите 182 овце, уточняват от Дирекция “Животновъдство”. Общата стойност на дарението възлиза на 151 250 евро.

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.