1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Продължава обезопасяването на животните от преобърналия се камион в района на село Петревене в Област Ловеч

Продължава обезопасяването на животните от преобърналия се камион в района на село Петревене в Област Ловеч

Снимка:

Камионът се преобръща в крайпътно дере през нощта на 9 юли

Продължават действията на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Ловеч, ветеринарни лекари, общински служители и органите на реда за обезопасяването на животните от преобърналия се вчера камион в района на село Петревене, Област Ловеч. 

Камионът се преобръща в крайпътно дере през нощта на 9 юли. В него са били натоварени над 50 едри преживни животни, пътуващи от ЕС към Република Турция. В резултат на преобръщането са пострадали две животни. Към момента те са настанени в обект за задържане със забрана за пътуване до изясняване на състоянието им. 

Тридесет и три от животните бяха заловени и настанени в обект на местен животновъд, където получиха храна и вода. Животните бяха охладени, отпочинали и вече пътуват към депо близо до границата с Турция, където изчакват транспортирането на останалите телета. 

Продължават опитите за залавяне на още седемнадесет животни. Те са локализирани в близост до речното корито, но поради състоянието им на силен стрес се изчаква успокояването им, за да бъдат те натоварени безопасно на камион, с който да отпътуват към крайната си дестинация. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.