1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Продължава работата по проект на USDA и НССЗ

Продължава работата по проект на USDA и НССЗ

По време на форума бяха определени нуждите от методическа помощ по изпълнението на проекта

 

Продължава съвместната работа на Департамента по земеделие на САЩ (USDA) и българската Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ). Плевен е един от пилотните партньори по съвместния проект, по който на местно ниво работи екипът на Областната служба за съвети в земеделието (ОССЗ). В Трявна се проведе работен семинар по проекта с USDA на тема "Стимулиране на кредитирането на земеделието". Във форума участваха представители на Департамента по земеделие на САЩ,  държавния университет в Айова, както и аташето по земеделие на САЩ Браян Гогин. От българска страна участваха представители на централното управление на Националната служба за съвети в змеделието, екипи на областните служби за съвети в земеделието на Плевен, Бургас, Пловдив, Ст. Загора и Силистра, представители на Бизнес Център - Нова Загора и представители от банковия партньор на USDA и НССЗ по проекта.

Участниците в семинара бяха информирани относно процеса и изискванията на банката при оценяване на предложенията и предоставяне на кредити на земеделски производители, стандарти и изисквания при прегледа и оценката на бизнес плана на кредитоискателите. От своя страна, екипите от областните служби за съвети в земеделието представиха извършената работа до момента по проекта и постигнатите резултати. Разработени са и са представени планове за работа за всяка област през предстоящата година.
Лекторът на семинара - Рон Прескот, представи "Наръчник за кредитиране и неговото използване от земеделските производители".
По време на форума бяха определени нуждите от методическа помощ по изпълнението на проекта.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.