1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Продължават срещите по новата информационна кампания на МЗГ

Продължават срещите по новата информационна кампания на МЗГ

Според специалистите провеждането на поредица от работни срещи ще подпомогне осигуряването на повече информация и директни срещи с утвърдени експерти

 

"Регистрацията на земеделските производители - възможности, условия и ползи" е основната тема, по която се провеждат информационните работни срещи в рамките на поредната кампания, организирана от Министерството на земеделието и горите. За място на провеждането на тези срещи са избрани само няколко областни града от страната, като те ще обхващат няколко съседни области и общините от региона. Сред избраните градове е и Плевен. Срещата тук ще събере земеделски производители и преработватели, браншови организации и сдружения от земеделието и преработващата промишленост от осем съседни на града ни области и ще се проведе да 13 май. Заедно с експерти от аграрното министерство и от Областната дирекция "Земеделие и гори" в Плевен те ще коментират отново членството на България в Европейския съюз и финансовата подкрепа на регистрираните земеделски производители. Кампанията е в рамките на представянето пред обществеността на Договора за присъединяване на България към ЕС, в частта "Земеделие".

След присъединяването на България към Европейския съюз българските земеделски производители ще получават три вида финансова подкрепа - директни плащания, пазарна подкрепа и средства за развитие на селските райони. Условие за разпределението на плащанията е земеделските производители да се регистрират и да декларират площите, които обработват.

По време на предстоящата в Плевен среща експертите ще представят системата за идентификация на земеделските парцели и финансовата подкрепа на земеделските производители след присъединяването на страната ни към ЕС. Средствата за развитие на селските райони, които България ще получи в първите три години, регламентирането на ползвателските отношения, както и основните дейности и функции на Разплащателната агенция след присъединяването на България към ЕС, ще са другите основни теми по време на семинара. 

Според специалистите провеждането на поредица от работни срещи ще подпомогне осигуряването на повече информация и директни срещи с утвърдени експерти, които ще разяснят процедурата по регистрация на земеделските производители; механизмите за получаване на помощи и субсидии; основните регламенти и договорености с ЕС в отделните сектори; ползване, уедряване на земята, арендни и наемни отношения на частни земеделски имоти и на терени от Държавния поземлен фонд. Националната кампания ще завърши със заключителна среща в София на 25 май./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.