1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проф. Иван Станков - министър на земеделието и храните в служебното правителство

Проф. Иван Станков - министър на земеделието и храните в служебното правителство

Снимка:

Той е ректор на Тракийския университет в Стара Загора

Проф. Иван Станков е новият министър на земеделието и храните в служебния кабинет. Той е ректор на Тракийския университет, с над 30-годишен преподавателски опит, по образование зооинженер и специалист в направленията млечно овцевъдство и козевъдство, технологии за отглеждане на овце и кози, развъдна и селекционна дейност и др., специализирал във Франция и САЩ.

Проф. Станков е член на Съвета на ректорите на висшите училища в България, член на Балканската федерация по животновъдство, член на Управителния съвет на БАНИ, член на Управителния съвет на Селскостопанска академия, член на Научен съвет на АФ, Стара Загора и член на Консултативния съвет към МЗХ.

Иван Станков е роден на 27.09.1948 година. От 2000 до 2007 г. е декан на Аграрния факулет на Тракийския университет в Стара Загора, а от 2008 година е ректор на университета. Преди това е работил в ССА София, тогава придобива научна степен - доктор. Става доцент  през 1988 г. По това време работи в СНС по животновъдни науки към ВАК. Научно звание професор придобива през 2001 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.