1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проф. Иван Станков: Аграрните аташета може да бъдат отзовани

Проф. Иван Станков: Аграрните аташета може да бъдат отзовани

Снимка:

Започва проверка на тяхната роля и дейност

“Събирам всички аграрни аташета в България, за да преценим тяхната роля и дейност. Напълно е възможно да се стигне до отзоваването им”, каза министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков в Благоевград пред журналисти, след като откри Седмица на гората 2013.

България има трима аграрни представители - в Брюксел, Париж и Берлин. Длъжността бе въведена от бившия министър на земеделието д-р Мирослав Найденов. В Брюксел страната ни се представлява от Светослав Симеонов, в Париж - от Веселина Евдокимова, бивш пиар на екссоциалната министърка Емилия Масларова, а в Берлин от Петя Стелиянова. Миналата седмица проф. Станков обяви, че започва проверка на тяхната работа.

Изявлението на земеделския министър дойде в отговор на въпрос за Светослав Симеонов, който за кратко беше шеф на Фонд „Земеделие“, a по-късно беше изпратен в Брюксел. Симеонов е сред основните свидетели в разследването срещу бившия агроминистър д-р Мирослав Найденов. Страната ни има аграрни аташета само в Париж и Берлин, а Симеонов е изпратен в Брюксел като секретар в Постоянното представителство на България в ЕС.

Министър Станков анонсира и смени в Консултативния съвет по животновъдство. Целта е в него да има представители и на малките ферми, и на дребния и средния бизнес. “Може някои от предишния състав да останат, но дребното животновъдство го няма, а това е приоритет", обясни пред журналисти министърът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.