1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проф. Лазар Козелов е новият зам.-председател на Селскостопанската академия

Проф. Лазар Козелов е новият зам.-председател на Селскостопанската академия

Снимка:

Той е утвърден капацитет в областта на храненето на животните и технологията на фуражите

На редовно заседание Управителният съвет на Селскостопанска академия освободи от зам. – председателския пост на научната институция проф. д-р Божидар Георгиев. На овакантеното място е назначен проф. д-р Лазар Козелов, утвърден капацитет в областта на храненето на животните и технологията на фуражите.

Проф. д-р Лазар Козелов започва научната си кариера в Института по животновъдни науки в Костинброд през 1977 г. В научния колектив преминава през всички етапи на професионалната си реализация - от научен сътрудник до професор. През 2003 г. е назначен за директор на Института, пост който заема до 2012 г. От 2012 г. до момента е бил зам.–директор на животновъдното звено към ССА.

Завършва магистратура във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора, специалност зооинженерство. Защитава докторска дисертация през 1978 г. на тема „Определяне на оптималните параметри за смилане на сеното и сламата за угояване на телета и агнета”. Хабилитиран е като професор през 2003 год.

Проф. Козелов има над 90 научни публикации в наши и чужди издания в областта на животновъдните науки, издал е и 5 книги. Участвал е с доклади в 30 международни научни прояви и в 35 международни проекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.