1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Програмата за развитие на земеделието и селските райони "Странджа-Сакар" ще бъде представена в Ямбол

Програмата за развитие на земеделието и селските райони "Странджа-Сакар" ще бъде представена в Ямбол

Програмата ще се изпълнява в периода 2005-2006 г. и е единствената програма за региона

 

Програмата за развитие на земеделието и селските райони "Странджа-Сакар" ще бъде представена в читалище "Съгласие"-Ямбол от зам.-министър Бойко Боев. В срещата ще участват земеделски производители от общините Ямбол, Тунджа и Стралджа.

По-късно, от 14.00 часа, в профсъюзния дом в гр. Болярово зам.-земеделският министър ще представи програмата и пред земеделски стопани от региона.

12 общини от три области и два района за планиране са включени в териториалния обхват на Програмата за развитие на земеделието и селските райони в Странджа – Сакар. Това са област Бургас /Югоизточен район за планиране/ с общините Малко Търново, Приморско, Царево, Средец и Созопол; област Ямбол /Югоизточен район за планиране/ с общините Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа и област Хасково /Южен централен район за планиране/ с общините Любимец, Свиленград и Тополовград.

Програмата ще се изпълнява в периода 2005-2006 г. и е единствената програма за региона, при разработването на която са взети предвид приоритетите на плановите документи, произтичащи от политиките за развитие на селските райони, за регионално развитие, за защитата на околната среда. 6 са основните направления заложени в програмата – растениевъдство, усъвършенстване на животновъдството, инфраструктура в селските райони, диверсификация на пазара, изграждане на капацитет на бъдещо развитие по програма Лидер, обучение, образование и информация.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.