1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Производители на спиртни напитки от Европа на посещение у нас

Производители на спиртни напитки от Европа на посещение у нас

 

Днес  зам.-министърът на земеделието и горите Димитър Пейчев ще има среща с представителите на Европейската конфедерация на производителите на спиртни напитки /CEPS/.

Визитата  е във връзка с приемането на страната ни в Европейския съюз и членството на Националната асоциация на производителите, търговците и вносителите на високоалкохолни напитки в CEPS.

В срещата ще вземат  участие  Филип Мутон - президент на CEPS, Джейми Фортескю - генерален директор на CEPS, Ник Сопър - директор за Европа и Бранимир Ботев - член на Съвета на CEPS.

Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с хармонизирането на българското законодателство с европейското, оползотворяването и контрола на вторичните продукти, състоянието на лозарския сектор и защитата на търговските наименования.

В рамките на двудневното посещение са предвидени срещи и с представители на Министерство на финансите, Министерство и икономиката и енергетиката, Българската браншова асоциация и големите международни фирми вносители на алкохолни напитки у нас.

След посещението у нас, CEPS ще изготви доклад за България в областта на производството, търговията и контрола над алкохолите, който ще бъде предоставен на Европейската комисия. Аналогично посещение се предвижда да бъде направено и в Румъния.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.