1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Производството на агнешко месо у нас бележи траен спад през последните 10 години

Производството на агнешко месо у нас бележи траен спад през последните 10 години

В момента правителството прави опит да възстанови турския пазар

Производството на агнешко месо у нас бележи траен спад през последните 10 години.  По-евтиният европейски внос остава проблем за българските животновъди. Катарската сделка за износ на български агнета не се осъществи. В момента правителството прави опит да възстанови турския пазар, но конкретни договорености още не са постигнати.

Димитър Ангелов отглежда близо 300 овце от породата шуменска медно-червена във ферма край Нови пазар. Пазарът с Турция може да бъде възстановен. Всичко е в ръцете на управниците, убеден е фермерът. До 2020 година производството на агнешко месо няма да достигне 10 хиляди тона годишно, показват икономически анализи.

Автор: Анета Божидарова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.