1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПроКредит Банк отпусна агрокредити за над 48 млн. лв.

ПроКредит Банк отпусна агрокредити за над 48 млн. лв.

 

ПроКредит Банк е отпуснала през 2006 г.  над 6 000 агрокредита на обща стойност над 48 млн. лева, съобщиха от  трезора, управляван от Джан Марко Феличе. От началото на тази година финансовата институция е отпуснала над 1 130 кредита на земеделски стопани.
ПроКредит Банк раздава заеми на фермери от 100 лева до 250 000 лева (или равностойността в евро или долари) със срок на погасяване до 10 години за инвестиционни кредити и до 2 години за кредити за оборотни средства. За суми до 20 000 лева банката не изисква обезпечение. При разглеждането на исканията за заеми до 20 000 лева банкерите се ангажират с отговор в рамките на 48 часа. Те предлагат и сезонен погасителен график съобразен с особеностите на бизнеса на кредитополучателите си.
От страна на малките и средни селскостопански производители е засилено търсенето на земеделски кредити за закупуване на животни, фуражи, семена, както и на земеделски лизинг за закупуване на нова и употребявана селскостопанска техника, оборудване и транспортни средства, обясниха от банката.
За трета поредна година агро експертите на ПроКредит Банк участват с щанд на международното изложение "АГРА" в Палата 13 на панаирното градче в Пловдив. Тази година, на XV-то издание на аграрния форум, както и на специална презентация на 22 февруари от 13:30 часа в конферентната зала на Палата 13, трезорът ще представи своите нови специализирани кредитни продукти и услуги за земеделските стопани. От началото на годината в движение са общо 11 кредитомобила на ПроКредит Банк - мобилни банкови офиси, които покриват територията на цялата страна. Кредитомобилите са насочени приоритетно към обслужване на агро стопани в населени места, където достъпът до банкови продукти е ограничен припомниха още от трезора./monitor.bg

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.