1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПроКредит Банк започна да открива сметки по програма ФАР

ПроКредит Банк започна да открива сметки по програма ФАР

 

ПроКредит Банк започна откриването на специална сметка, изисквана за получаване на аванс от безвъзмездна помощ по одобрени проекти по грантовата схема "Конкурентоспособност – 2" на програма ФАР.

Всички фирми, които сключат договор за безвъзмездна помощ и искат авансовото й превеждане, което е максимално 80% от одобрената помощ, трябва да си разкрият специална сметка в банка по избор. В съответствие с изискванията на грантовата схема "Конкурентоспособност – 2" на програма ФАР, ПроКредит Банк ще следи за целевото изразходване на средствата на базата на одобрения проект.

Сметката може да бъде разкрита във всеки клон на ПроКредит Банк, като за целта е необходимо клиентите да имат подписан договор за безвъзмездна помощ по грантовата схема "Конкурентоспособност – 2" на програма ФАР.

Сметката е част от пакет от продукти за фирми с разработени проекти по европейски грантови програми. Пакетът включва още и финансиране на изискваното самоучастие на фирмата-бенефициент. В случаите, когато безвъзмездната помощ се изплаща след изпълнение на проекта, банката може да осигури и цялата сума за проекта чрез кредит. В допълнение, ПроКредит Банк подпомага фирми, които доставят услуги и оборудване по обявени търгове за доставка по проекти от програмите на Европейския съюз, чрез издаване на банкови гаранции.

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.