1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Прокуратурата има план за разрешаване на проблема със заменките

Прокуратурата има план за разрешаване на проблема със заменките

Снимка:

Въпросът е, какво ще се случи със самите заменки, когато виновните лица бъдат осъдени

Прокуратурата има амбициозен план за разрешаване на проблема със заменките.Това каза главният прокурор Борис Велчев преди заседание на ВСС предаде news.bg. Велчев напомни, че следващата седмица ще има заседание на Съвета по сигурност към министър-председателя. По всяка вероятност тогава държавата ще набележи своя отговор към ЕК, поясни главният прокурор. Относно делата за заменките той заяви, че обвинението е направило всичко, което е в правомощията му. По думите му институциите не си прехвърлят топката за решаване на проблема. Търси се мобилизация на целия ресурс, изтъкна Борис Велчев.

Всички институции според него трябва да намерят изход от създалата се ситуация. Освен това според главния прокурор, въпросът е, какво ще се случи със самите заменки, когато виновните лица бъдат осъдени. Той е категоричен, че в случая категорично става въпрос за извършено престъпление.

Напомняме че, вчера бе получено писмо от Европейската комисия, в което на България се дава 20-дневен срок, за да се докаже, че замяната на територии не е държавна помощ. Според оценката на комисията по конкуренцията в ЕК с редица заменки „неправомерно и селективно подпомогнати определени субекти".  В противен случай комисията ще заведе дело срещу страната ни и може да се наложи санкция в размер на стотици милиони евро

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.