1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Прокуратурата извика спешно на разпит бившия земеделски министър Мирослав Найденов

Прокуратурата извика спешно на разпит бившия земеделски министър Мирослав Найденов

Снимка:

Той ще бъде разпитан като свидетел по досъдебно производство в рамките на днешния ден

Прокуратурата извика спешно на разпит бившия земеделски министър в кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов по повод изявленията му тази сутрин пред Би Ти Ви. 

Найденов обвини бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, че организирал чрез ведомството незаконно подслушване и следене на всички министри. 

Според Найденов под влиянието на Цветанов прокуратурата и ДАНС с години не са разследвали негов сигнал за опит за набеждаването му от страна на бившата шефка на Фонд "Земеделие" Калина Илиева. 

От съобщението на прокуратурата се разбира, че Найденов е викан във връзка с разследването срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров. Димитров е служителят на СДОТО, опитал да изтрие данните от хард диска на автомобил, служил на МВР за послушване. Сергей Кацаров е сегашният шеф на дирекцията, а другите двама - са негови предшественици на поста. Срещу четиримата има повдигнати обвинения за престъпление по служба. 

Мирослав Найденов ще бъде разпитан като свидетел по досъдебното производство в рамките на днешния ден, се казва в съобщението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.