1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Прокуратурата проверява шефката на ДФ "Земеделие"

Прокуратурата проверява шефката на ДФ "Земеделие"

Снимка:

150 милиона лева по програма САПАРД не са усвоени

Прокуратурата официално проверява изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева за причинени щети на държавния бюджет и на частните бенефициенти в размер на 150 милиона лева. Това съобщи пред журналисти в парламента председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев, като се позова на писмо на прокуратурата в отговор на подадения от него сигнал.

Той обясни, че става въпрос за 150 милиона лева, които не са усвоени по програма САПАРД и ще трябва да бъдат платени от държавния бюджет.

Гечев каза, че във времето за парламентарен контрол ще отправят специално питане към министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за дипломата за магистърска степен на директора на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева, тъй като проблемите във фонда според тях се дължат на нейната некомпетентност.

Програмата за развитие на селските райони не работи успешно и ефективно, добави депутатът от Коалиция за България Меглена Плугчиева.

От ДФ "Земеделие" съобщиха, че в 14.30 часа в Голям колегиум на Министерство на земеделието и храните Калина Илиева ще даде брифинг по повод пресконференцията на БСП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.