1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу бивш зам.-шеф на фонд „Земеделие”

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу бивш зам.-шеф на фонд „Земеделие”

 

Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт срещу бившия зам.-директор на Държавен фонд "Земеделие" Красимир Неделчев, съобщи в петък софийският градски прокурор Николай Кокинов.

Неделчев бе отстранен миналата година от длъжност по предложение на земеделския министър Нихат Кабил, след като прокуратурата повдигна обвинения срещу него за придобиване на имущество чрез взети подкупи и поиска уволнението му от поста.  

Красимир Неделчев бе обвинен за съдействие срещу облага в един от случаите, свързани с няколко проекта по програма САПАРД, по които се извършва проверка за нарушения.

Зам.-шефът на държавен фонд "Земеледие" бе обвинен по три текста от Наказателния кодекс. Първото обвинение е за това, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е поискал и приел неполагаеми му се парични облаги, за да извърши действия по служба.

Подкупите са на обща стойност 357 000 лева и случаят е особено тежък. По този текст се предвижда от 10 до 30 години затвор, глоба до 30 000 лева и конфискация на цялото или на част от имуществото.

Второто обвинение е за това, че през 2005 г. повече от два пъти е извършил финансови операции с имущество, за което знае или предполага, че е придобито чрез парите от подкупите. По този текст се предвижда от 3 до 12 години затвор и глоба от 10 000 до 30 000 лева.

Третото обвинение срещу Неделчев е за това, че няколко пъти е поискал и приел подкупи, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице във връзка със службата му./mediapool.bg

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.