1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Промени в ръководството на БАБХ

Промени в ръководството на БАБХ

Радослав Карабаджаков и Пламен Лазаров ще изпълняват функциите си съответно по растителна защита и по контрол на храните

Назначеният преди около месец директор на Агенцията по безопасност на храните Пламен Моллов е сменил двама от тримата зам.-директори в институцията миналата седмица. От постовете са освободени Венцеслава Тасева и Николай Роснев. Техните места ще заемат Радослав Карабаджаков и Пламен Лазаров, които вече изпълняват функциите си съответно по растителна защита и по контрол на храните, съобщава "Капитал Daily".

И на двамата освободени зам.-директори са предложени други по-ниски постове в структурите на агенцията. Промените в ръководството по закон се извършват от премиера по предложение на земеделския министър.

Пламен Лазаров е бил директор на бившата служба за растителна защита, сега част от агенцията по храните. Лазаров ще отговаря сега именно за растителната защита.

Вторият нов зам.-директор е Радослав Карабаджаков, който по професия е ветеринарен лекар. В биографията му е посочено, че е търгувал с ветеринарни продукти, бил е служител и на бившата Национална ветеринарномедицинска служба, сега също част от агенцията по храните. Карабаджаков ще отговаря и за най-големия ресор в агенцията - контрол на храните и здравеопазване на животните.

Третият заместник Тенчо Тенев, който беше назначен като такъв още при създаването на новата структура през 2009 г., запазва поста. Тенев ще продължи да отговаря за лабораторните дейности в институцията.

Агенцията по храните е най-големият контролен орган към земеделското министерство и наблюдава дейността на над 650 хил. фирми, свързани с производството и търговията със суровини и храни, както и обекти за обществено хранене. Тя беше създадена по времето на правителството на ГЕРБ, когато бяха обединени ветеринарномедицинската служба, службата по растителна защита и контролът върху храните в здравното министерство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.