1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Промишлено производство на канабис откриха плевенски полицаи в село Опанец

Промишлено производство на канабис откриха плевенски полицаи в село Опанец

Затворен е пълният цикъл на производство и обработка на растенията

За първи път в Плевенска област беше открито много добре подготвено хале за отглеждане на канабис, съобщават от ОДП - Плевен. Специализираната полицейска операция е проведена тази сутрин в 6 ч. сутринта в частен имот в с. Опанец, Плевенска област. В акцията са участвали служители от сектор "Криминална полиция" с дознател от Първо РПУ - Плевен, служители от Базовата научно-техническа лаборатория при ОДП на МВР в града и районен прокурор. Халето е с площ около 30 кв. м и е пригодено за отглеждане на нискостеблен канабис холандски сорт. В него са намерени 30 големи саксии с разсад от растението и 20 по-малки саксии. Халето е било отдадено под наем на двама криминално проявени плевенчани, които са добре известни на полицията с дейността си в сферата на незаконното наркоразпространение.

Халето е добре изолирано, за да не се разнася характерната миризма на канабис и да бъдат прикрити следите от престъпното деяние, поясниха полицаи. В помещението е затворен пълният цикъл на производство и обработка на канабиса - от подготовката на семената за посев до отглеждане на зрялото растение и сушенето му. Халето е оборудвано с нагревателни лампи, които осигуряват нужната температура за развитие на канабиса. Открити са и необходимите торове за почвата.

Висококачествен сух канабис се търгува на плевенския пазар на дрога за около 1 400 лв. за килограм. Предстоят експертизи на иззетото количество. Материалите са докладвани в Районна прокуратура Плевен.

Най-разпространените наркотични вечества в Плевен са т. нар. синтетични наркотици. След тях по честота на употреба се нарежда хероинът, следван от марихуаната.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.