1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Протест блокира центъра на София днес

Протест блокира центъра на София днес

Очакват се десет хиляди души от цялата страна

КНСБ организира Национална синдикална гражданска демонстрация на 16 юни, в която ще се присъединят няколко браншови организации и сдружения с нестопанска цел. Протестът ще бъде пред сградата на Министерския съвет, предаде БТА. В него ще участват Националната асоциация на зърнопроизводителите, Националната асоциация на млекопроизводителите в България, Съюзът на ловците и риболовците "Съединение", Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) и сдружението на младите учени към БАН.

Очаква се протестиращите да бъдат около 10 000 души. Те ще връчат на премиера Сергей Станишев пакет от социални искания.

От името на Националната асоциация на млекопроизводителите Атанас Къцов заяви, че фермерите също се включват в протестите. "Трета година след присъединяването ни в ЕС останахме само с обещанията за светло бъдеще", коментира той. "От обещаните близо 68 млн. лева получихме по-малко от една трета. Нашите протести ще продължат с организирането на селски бунтове", каза Къцов. По думите му сушата е засегнала сериозно реколтата, няма "налято зърно", царевицата не е достигнала и 60 см височина, животните измират. Общо 114 млекопроизводители с една до три крави според изискванията на ЕК ще трябва да ликвидират стопанствата си, припомни Къцов. Семействата на тези хора остават без препитание, чака ни тежка криза в селското стопанство, обобщи фермерът.

 

 

Етикети простест, КНСБ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.