1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Протест срещу политическо назначение в горското стопанство в Смолян

Протест срещу политическо назначение в горското стопанство в Смолян

Десетки хора се събраха пред сградата на МЗХ в София

Протест срещу политическо назначение в горското стопанство в Смолян събра десетки хора пред сградата на Министерство на земеделието и храните в София, пише news.bg.

С плакати и бурни възгласи те изказаха недоволството си от уволнението на шефа на Южноцентралното горско предприятие Ботьо Арабаджиев. На поста му е назначена бившата директорка на Регионална дирекция по горите в Кърджали Айнур Ибрямова.

Служителите от системата на предприятието, което стопанисва държавните горски територии в четири административни области - Смолян, Пазарджик, Пловдив и Кърджали са категорично против промяната. Протестиращите описаха уволнения Арабаджиев като професионалист, който е направил много за горското стопанство.

„Това назначение е политическо и настояваме за преразглеждането му", заяви Светлозар Филипов, организатор на протеста.

Той разказа, че вчера в МЗХ е била проведена среща по въпроса, която е продължила 45 минути, но за скандалното назначение са били отделени едва 5 минути. „През цялото време ни уверяваха колко много неща са направили за горите и искаха да ни замажат очите", посочи той.

Протестиращите издигнаха палатков лагер през земеделското министерство и се заканиха да протестират всеки ден от 11.30 до 13 часа.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.