1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Протестът на арендаторите в Крушари продължава

Протестът на арендаторите в Крушари продължава

Настояват за съвместна инициатива с общината за усвояването на парите от ЕС

 

Земеделските производители от Крушари не са постигнали споразумение с кмета и председателя на Общинския съвет на общината, съобщават протестиращите в специална декларация до медиите.

Поради това протестните действия продължават и днес. До 17.00. часа пред общината ще бъде струпана земеделска техника, а земеделските стопани ще присъстват по един час от 8.00. до 9.00. часа всеки работен ден пред кметството.

Протестът се организира заради отказа на общинското ръководство да работи с представителите на бизнеса в общината. Това се посочва в декларация, изпратена до всички държавни институции.

Арендаторите настояват в Крушари да се създаде местна инициативна група за участие в националната програма за развитие на селските райони. Те предлагат също да се създаде съвместно акционерно дружество с общината за строителство и експлоатация на хотелски комплекс в местността "Иканталъка" край Каварна. Предложенията според протестиращите са отхвърлени без мотиви и обяснения от местното общинско ръководство.

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.