1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Протестиращите фермери поискаха оставки на всички министри

Протестиращите фермери поискаха оставки на всички министри

След това пробиха веригата от полицаи и седнаха на асфалта и затвориха пътя Габрово - Казанлък за около 10 минути

 

Стотици фермери за кратко успяха да блокират подхода към връх Шипка вчера. Близо 200 полицаи бяха мобилизирани да респектират протестиращите, а нито един министър не дойде да разговаря с разгневените животновъди. След час и половина в очакване на преговори фермерите започнаха да скандират "оставка" за цялото правителство. След това пробиха веригата от полицаи и седнаха на асфалта и затвориха пътя Габрово - Казанлък за около 10 минути.

"Правителството го е страх от нас. Време е министрите да си ходят. Дадохме им осем месеца, но търпението ни се изчерпа и не можем да чакаме", заяви вчера лидерът на млекарите Андриан Цаконски. "Правителствата на Румъния и България не работят за гражданите си. С общи усилия ще се борим да бъдем свободни, защото сега сме роби на Европа", обяви шефът на румънския фермерски синдикат Карол Караш, който преди седмица даде идея фермерите на двете страни да затворят границите за млечни стоки от ЕС, докато не получат евросубсидии, равни на немските и френските.

Министър Валери Цветанов не изпълни обещанията си, получихме 20 ст. за литър мляко за март, но къде са помощите за април, ядосваха се фермери от Кърджали.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.