1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Протестно писмо до Румен Порожанов

Протестно писмо до Румен Порожанов

Тютюнопроизводителите сигнализират за дискриминационно разпределение на средствата за референтния период

Тютюнопроизводителите сигнализират за дискриминационно разпределение на средствата за референтния период. С протестно писмо до Румен Порожанов настояват квотата им от членове в Консултативния съвет по тютюна да бъде увеличена с довода, че са единствената конфедерация, която представлява четирите сортови групи тютюн.

Третата проблемна точка е Законът за тютюна, настояването е за коренна промяна в документа. Според Асен Кючуков регистърът на тютюнопроизводителите е сработил така, че голяма част от заетите в сектора са преминали към сивия бранш.

Кючуков коментира, че в разпределението на преходната национална помощ за тютюна надделяват другите браншови организации. За разпределенията в минал период Конфедерацията има спечелени три дела за отмяна на заповедите. Осъзнавайки, че няма как средствата да им бъдат доизплатени, настояват от тук нататък решенията на съда да бъдат легитимирани.

На вчерашното съвместно заседание на земеделската и бюджетната комисия в Народното събрание Конфедерацията не е била представена. Кючуков коментира отсъствието си с довода, че не е „удобен" на колегите си от сектор тютюн.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.