1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Провежда се семинар на тема „Програма за комасация за България”

Провежда се семинар на тема „Програма за комасация за България”

 

Заместник-министърът на земеделието и продоволствието Бюрхан Абазов ще открие дсес - 12 декември 2007 г., от 9.15 часа в хотел "Света София" трети национален заключителен семинар на тема: "Програма за комасация за България". Семинарът се провежда в рамките на двустранен проект за Стратегия и програма за комасация за България, финансиран от холандското правителство и осъществен от Министерството на земеделието и продоволствието и Холандската правителствена агенция за управление на водите и земите.

Целта на проекта бе да подпомогне развитието на политиките, свързани с поземлените отношения, устройството на земеделските територии и комасацията. В резултат на интензивната работа в началото на 2007 г. бе одобрена Стратегията за комасация, а към момента е подготвена и следващата важна стъпка – Програмата за комасация.

На форума ще присъстват представители на неправителствени институции, големи инвеститори в земеделски земи и земеделски производители. Ще се обсъдят теми от взаимен интерес и ще се очертаят насоки за бъдещо сътрудничество и инициативи.

Семинарът е открит за журналисти.

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.