1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПРСР беше представена на добруджанския фолклорен събор „Богородица“

ПРСР беше представена на добруджанския фолклорен събор „Богородица“

И тази година по традиция съборът се проведе в края на месец август заедно с християнския празник “Успение Богородично” по стар стил

Министерството на земеделието и храните представи Програмата за развитие на селските райони на добруджанския фолкорен събор „Богородица“, който се проведе на 26 август в гр. Генерал Тошево.

И тази година по традиция съборът се проведе в края на месец август заедно с християнския празник “Успение Богородично” по стар стил.

В развлекателната програма взеха участие над 69 фолклорни любителски състава и индивидуални изпълнители на добруджански фолклор – певци, танцьори, групи за автентичен фолклор, разказвачи и инструменталисти, като песните и костюмите, с които се представи- ха, бяха характерни за съответното населено място.

По време на събора експертите на МЗХ запознаваха на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. В подвижния информационен център, гостите се информираха за новостите по програмата и за приема на заявления по нея.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.