1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПРСР ще бъде представена на традиционните събори в с. Божурово и в местността Мараш

ПРСР ще бъде представена на традиционните събори в с. Божурово и в местността Мараш

По време на двата събора експерти на МЗХ ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. на фолклорните фестивали „Божурите“ и „Мараш пее”.

Традиционният събор „Божурите” ще се състои днес (12 май 2012 г.,), в с. Божурово, община Кубрат. За 10-та поредна година фестивалът събира талантливи музиканти и танцьори от различни народности и представя постиженията им в съхранението на фолклорните традиции.

На следващия ден, 13 май, Програмата ще бъде представена на събора за народно творчество „Мараш пее”. Той ще се проведе в местността Мараш, община Стралджа, и на него ще бъдат показани традиционни детски, женски и мъжки носии, характерни за всяко селище в общината.

По време на двата събора експерти на МЗХ ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. Гостите ще могат да се информират и за новостите по Програмата и за предстоящия прием на заявления по нея.

За целите на мероприятието ще се използва подвижен информационен център.
Графикът на населените места, които ще бъдат посетени от подвижния информационен център по Програмата може да видите ТУК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.