1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Работещите в „Напоителни системи” ЕАД ще получат заплатите си

Работещите в „Напоителни системи” ЕАД ще получат заплатите си

2230-те служители на „Напоителни системи” не са получавали възнаграждения от началото на 2010 година

Поетапно изплащане на заплатите в „Напоителни системи” ЕАД започва от днес, 24. 03.2010 г. започва, обясни изпълнителният директор на Дружеството, Елица Попова. Средствата са осигурени след подписване късно снощи, на годишния Договор за дейността на „Напоителни системи” за 2010 г., с Изпълнителната агенция по хидромелиорации, по заповед на министъра на земеделието и храните, Мирослав Найденов. „Договорът е отворен за анексиране при постъпване на допълнително финансиране в Изпълнителната агенция по хидромелиорации”, допълни директорът на „Напоителни системи” ЕАД, Елица Попова. Договорът е в размер на 6, 600 млн. лева за поддържане на обектите за предпазване от вредното въздействие на водите, които са публична държавна собственост. С първия транш в размер на 1, 900 млн. лв. ще бъдат платени част от забавените заплати, текущите разходи в клоновете, както и средствата за подготовка на поливен сезон 2010 г.

2230-те служители на „Напоителни системи” не са получавали възнаграждения от началото на 2010 година. Неизплатените задължения на Дружеството към служителите, възлизат на близо 2 млн. лева, коментира още Елица Попова.

„Напоителни системи” ЕАД поддържа и експлоатира държавният хидромелиоративен фонд за улавяне, съхранение и разпределение на вода за напояване на земеделски култури. Част от стопанисваните съоражения доставят вода за промишлени и други нужди, в това число и за питейно-битово водоснабдяване на населението. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.