1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Работна среща между министър Кабил и доц. Юруков

Работна среща между министър Кабил и доц. Юруков

Целта е да се изяснят случаите, при които по прилагането на законите и останалата нормативна уредба отношение имат както ДАГ, така и МЗП

 

На 8 февруари се проведе работна среща между доц. Юруков и министъра на земеделието и продоволствието Нихат Кабил.

По време на срещата г-н Кабил и доц. Юруков се споразумяха за създаване на съвместна работна група между експерти на МЗП и ДАГ, която да извърши пълен и подробен преглед на цялата действаща нормативна база, касаеща горския сектор, и имаща отношение към двете институции.

Целта е да се изяснят случаите, при които по прилагането на законите и останалата нормативна уредба отношение имат както ДАГ, така и МЗП. Министър Кабил и доц. Юруков се уточниха, че в случаите, когато при влезли в сила решения за възстановяване на гори и земи от Държавен горски фонд са възникнали нови обстоятелства, ДАГ ще се обръща за съдействие към общинските служби по земеделие и гори като компетентен орган по възстановяването на собствеността по реда на специализирания закон за възстановяване на земи и гори от Държавен горски фонд.

От своя страна Министерството на земеделието и продоволствието ще подготви и разпрати инструкции до общинските служби, които ще се отнасят до начина им на действие в подобни случаи. Беше обсъден и въпросът за средните училища по горско стопанство, които в момента са под патримониума на МЗП.

Срещата между министър Нихат Кабил и доц. Стефан Юруков протече в конструктивен и делови дух. 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.