1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Работна среща на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов с парламентарната комисия по земеделие и гори в НС

Работна среща на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов с парламентарната комисия по земеделие и гори в НС

До 10 юни 2008 г. ще бъде сформиран Национален браншови съвет по земеделие

 

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов се срещна с Парламентарната комисия по земеделие и гори в Народното събрание. Той запозна членовете на комисията с предприетите действия като министър на земеделието и храните и с приоритети на министерството.

За последните седмици проведох ползотворни срещи с браншовите организации – от сферите на млекопроизводството и млекопреработването, със зърнопроизводителите, с птицевъдите и месопроизводителите и месопреработвателите. Решен съм да установя постоянен и ползотворен диалог, което ще ни позволи да решаваме проблемите заедно и превантивно, подчерта министър Цветанов.

До 10 юни 2008 г. ще сформирам Национален браншови съвет по земеделие, в който ще участват представители на всички легитимни браншови организации от сферата на земеделското производство и преработвателната индустрия. Съветът ще провежда регулярни заседания, по време на които всички важни решения в областта на земеделието ще бъдат вземани съвместно в условията на диалог и прозрачност, посочи министър Цветанов.

Едно от първите неща, които направих като министър на земеделието и храните, бе да сформирам Научен съвет по земеделие, в който привлякох най-изтъкнатите представители на българската аграрна наука. Очаквам Научният съвет да предложи конкретни идеи, които да доведат до ускоряване развитието и модернизацията на българското земеделие, както и до по-успешното усвояване на европейските фондове, свързани със земеделието и развитието на селските райони, подчерта министър Цветанов.

Сред основните приоритети, който изтъкна министър Цветанов бе изпълнението на всички изисквания, поставени от ЕК към Разплащателната агенция, успешното приключване на кампания 2008 г. за директните плащания, безопасността на храните и създаването на звено за анализ и контрол на риска и ефективното усвояване на европейските средства за българското земеделие.

Министър Цветанов изрази увереност за конструктивен и ползотворен диалог с Комисията за решаване на проблемите на земеделските производители. 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.